Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli ktoś nie lubi się wyżywać na cieście drożdżowym ;)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13714
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13714
Składniki
5 dag drożdży pokruszyć do miski, zasypać 1 szklanką cukru i po kolei: - 3 jajka - 3/4 szklanki mleka - 1 szklanka oliwy bądź oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 szklanki mąki pszennej NIE MIESZAMY! Przykryć ściereczką i odstawić na 3-4 godziny. Tuż przed pieczeniem dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki. Piec 40-60 minut w 180 stopniach.