Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto drożdżowe z burakami"
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 72
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 72
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Składniki
Drożdże, łyżkę cukru, łyżkę mąki i ciepłe mleko wymieszaj. Masło rozpuść. Buraka zmiksuj. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj zaczyn drożdżowy, mąkę i zagnieć ciasto. Wlej masło i zagnieć raz jeszcze. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkuj na dwa placki, wyłóż na nie masę z buraków, zwiń, przeplataj ze sobą. Białko wymieszaj z sokiem, posmaruj ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień