Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny drożdżowiec.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Drożdże wymieszać z 1 łyżeczką cukru, dodać 1 łyżeczkę mąki. całość wymieszać, odstawić do wyrośnięcia. Masło rozpuścić w rondelku, dodać mleko. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać. Dodać ubite z cukrem jajka. Wlać masło z mlekiem, maślankę i wsypać szczyptę soli. Ciasto wyrabiać, aż będzie się odklejało od dłoni. Ciasto nie może być ścisłe (twarde) powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy dwukrotnie zwiększy swoją objętość dodać aronię i ponownie wymieszać. Odstawić na 10 minut. Zamiast aronii można użyć rodzynek namoczonych w rumie(przez noc). Z masła, cukru i mąki przygotować kruszonkę. Ciasto wyłożyć na blachę, posypać kruszonką, pozostawić jeszcze na 10 minut.
Piec w temp. 180C około 50 - 60 minut.