Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do herbaty zrobisz o każdej porze roku, a jabłka możesz zamienić na inne dowolne owoce. Delikatna masa serowa urozmaica smak kruszonki, dlatego koniecznie musisz spróbować tego połączenia.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 253
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Składniki
Najpierw zrób ciasto. Mąkę połącz z posiekanym masłem wyciągniętym prosto z lodówki. Dodaj cukier puder, jajko i żółtko. Z tych składników energicznie zagnieć ciasto. Jeśli będzie zbyt sypkie, dodaj łyżkę wody. Uformuj kulę, owiń folią, a następnie umieść w lodówce na minimum 40 minut.
Po tym czasie wyciągnij ciasto kruche z lodówki. Odkrój z niego 1/3 i ponownie włóż do lodówki. Pozostałą część rozwałkuj i wypełnij prostokątną formę wyłożoną papierem do pieczenia. Z pomocą widelca podziurkuj i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 12 minut, aby spód się podpiekł.
W tym czasie zrób nadzienie. Serek śmietankowy zmiksuj krótko z cukrami i jajkami. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i przełóż do miski. Zasyp je cynamonem i wymieszaj.
Na podpieczonym spodzie wyłóż cienką warstwę masy serowej, a na to równomiernie rozłóż przygotowane jabłka. Wyciągnij mniejszą część ciasta z lodówki i zetrzyj na górę. Ponownie włóż do piekarnika na około 35 minut.
Podawaj ciasto posypane cukrem pudrem.