Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto delicja z masą jabłkową i galaretką
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Upiec biszkopt jasny: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz żółtka, wymieszać. Wyłożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 min. Upiec biszkopt makowo - kokosowy: Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę. Do ubitej piany wsypać mak, kokos, proszek do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 min. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Uprażyć na patelni aż zmiękną. Galaretkę rozpuścić w 1/2 wody i wlać do ciepłych jeszcze jabłek. Gdy trochę stężeją wylać na blat jasny. Przykryć biszkoptem makowym. Masa śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklance wrzątku i odstawić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod sam koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i dokładnie zmiksować. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt makowy. Na masę śmietankową ułożyć delicje. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i tężejące wylać na delicje.