Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto Delicja"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 166
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 567
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1525
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 166
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 567
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1525
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywno, pod koniec stopniowo dosypując cukier. Wciąż miksując dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp przesiane suche , wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do kwadratowej lub prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 40-45 min w temp. 160°C (termoobieg). Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na pół.
Do 1 szklanki mleka dodaj żółtka oraz obie mąki, wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem oraz cukrem wanilinowym. Gdy zacznie wrzeć, wlej masę żółtkową. Mieszając gotuj aż całość zgęstnieje. Masło utrzyj mik- serem i stopniowo, łyżka po łyżce, dodawaj do niego wystudzony budyń.
Pierwszy biszkopt posmaruj 1/3 kremu budyniowego i rozłóż biszkopty z galaretką. Drugi biszkopt posmaruj 1/3 kremu i ułóż posmarowaną stroną na delicjach. Wierzch posmaruj resztą kremu i udekoruj pozostałymi delicja- mi. Wstaw do lodówki.
60 minut. Porcja: 540 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie