Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i ładnie się prezentujące ciasto. Czekoladowy biszkopt z czekoladowym kremem, herbatnikiem i bitą śmietaną, posypane czekoladą.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 176
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 176
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na najwyższych obrotach na sztywną pianę. Zmniejszyć obroty miksera, ciągle ubijając dodawać partiami cukier. Dalej ubijając stopniowo dodawać żółtka. Do masy dodać przesiane kakao i mąkę, delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę przełożyć do blaszki (24x24) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec ok 25 min. Masa czekoladowa: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić. Do miksera przełożyć serek mascarpone, przestudzoną, roztopioną czekoladę i śmietan-fix i miksować do połączenia się składników. Na koniec dodawać stopniowo ubitą śmietanę i mieszać delikatnie łyżką. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić, pod koniec dodać stopniowo cukier i śmietan-fix. Na przestudzony biszkopt przełożyć krem czekoladowy Na masie czekoladowej ułożyć maślane herbatniki, posmarować je dżemem. Na to wyłożyć masę śmietanową. Udekorować startą czekoladą (najlepiej ciemną i białą) Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.