Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla łasuchów.Słodkie , czekoladowe na każdą okazję.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 236
Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier , żółtka ,olej i mieszam. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i kakao. Wsypuję do masy z białkami i delikatnie mieszam. Piekę w małej tortownicy ok. 30 minut do suchego patyczka w tem. 170 stopni. Studzę. Kroję na trzy krążki.
Żelantynę rozpuszczam w ok. 50 ml.gorącej wody. Czekoladę karmelową rozpuszczam z mlekiem. Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję cukier puder i żelantynę .Połowę śmietany wyjmuję na jeden krążek biszkoptu i przykrywam drugim. Do pozostałej śmietany dodaję rozpuszczoną czekoladę i mieszam. Wyjmuję na biszkopt i przykrywam trzecim.
W garnku rozpuszczam gorzką czekoladę z mlekiem i wylewam na ciasto , posypuję posypką. Wkładam do lodówki na min.2 godz., a najlepiej na całą noc.