Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto czekoladowo-mandarynkowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 604
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 604
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Składniki
<strong>Sos waniliowy:</strong>
350 ml mleka
50 ml śmietanki kremówki 30 proc.
żółtka
łyżki mąki ziemniaczanej
łyżki cukru
laska wanilii lub aromat waniliowy
Przesianą mąkę wymieszaj z sodą i kakao. Miękką margarynę włóż do miski, dodaj miód oraz cukier i ucieraj mikserem. Następnie stopniowo dodawaj suche na zmianę z całymi jajkami, nie przestając miksować.
Na koniec dodaj skórkę otartą z mandarynek oraz sok. Ciasto przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 45 minut w temperaturze 170° C.
Przygotuj sos. Do garnka wlej mleko i śmietankę. Dodaj żółtka, cukier oraz mąkę ziemniaczaną i dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj ziarenka wanilii lub kilka kropli aromatu waniliowego.
Całość podgrzewaj na małym ogniu, mieszając aż do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudki. 3. Wystudzone ciasto udekoruj mandarynkami i podawaj z ciepłym sosem waniliowym.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 45 minut. Porcja: 280 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie