Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto czekoladowo-karmelowe z orzeszkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Herbatniki rozdrobnij na blacie wałkiem do ciasta. Wsyp je do miski i dobrze wymieszaj z miękkim masłem. Powstałą masę ugnieć na dnie brytfanny lub głębszej blachy do pieczenia, tworząc spód. Odstaw ciasto w formie do schłodzenia.
Ubij pianę z miękkiego masła i cukru. Stopniowo dodawaj do niej karmel i rum. Wystudzone ciasto posmaruj kremem i ponownie wstaw do lodówki.
Rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli wodnej. Dodaj masło roślinne i rozpuść je. Powstałą masę wymieszaj. Następnie od razu rozsmaruj czekoladę na stężałym kremie karmelowym.
Posyp ciasto posiekanymi na większe kawałki orzechami i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój na porcje.
Czas przygotowania: 45 minutŹródło: Na żywo