Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak który koi podniebienie
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąki przesiać połączyć z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, połączyć z produktami sypkimi, dodać rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na połowę. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą galaretkę wymieszać z serkiem, wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugą połową.
Konfiturę morelową zagotować wymieszać z galaretką , krzepnącą wyłożyć na wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.