Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto czekoladowe z kawałkami jabłek. Danie niemalże jednogarnkowe i ciasto jest niesamowicie wilgotne!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Jajka zmiksuj razem z cukrem. W międzyczasie rozpuść czekoladę deserową w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce. Ciągle miksując jajka wlewaj czekoladę cienkim strumieniem. Gdy czekolada się połączy przestań miksować.
Do masy jajecznej dodaj przesiane suche składniki (mąkę, sodę oczyszczoną). Całość wymieszaj trzepaczką delikatnie. Ciągle mieszając wlewaj olej cienkim strumieniem oraz dodaj 2 jabłka obrane i zblendowane (puree jabłkowe).
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto a na wierzchu ułóż ćwiartki z pozostałych 2 jabłek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez około 30 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu odstaw ciasto do wystudzenia.