Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zwykle,moje dziewczyny się rozbestwiły, obiad bez deseru jest do d... Niektóre moje obserwatorki z bloga też... :-) O.K. Będzie deser. Ciasto czekoladowe z gruszkami.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Masło, cukier, kakao i wodę zagotuj i dokładnie wymieszaj. Odlej pół szklanki na polewę.
Do wystudzonej mieszanki wsyp mąkę, proszek do pieczenia i 4 żółtka. Wyrób na gładkie ciasto.
Białka ubij na pianę. Wlej pianę do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką.
Obierz gruszki, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki. Formę nasmaruj tłuszczem, wysyp tartą bułką. Wlej ciasto do połowy formy, wyłóż pokrojone gruszki, zalej resztą ciasta.
Piecz przez ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C, następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze ok. 20 - 25 minut. Wyjmij upieczone ciasto i ostudź. ostudzone posmaruj resztą polewy. Już można jeść!