Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza moja propozycja to ciasto czekoladowe z dodatkiem coli. Cola nie tylko nadała ciastu specyficznego smaku, ale również nie powtarzalny smak. Moim zdaniem jest to doskonałe ciasto na spotkania rodzinne, jak i przyjęcia.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Żółtka oddzielamy do białek/ Cukier, wodę, colę masło, kakao i czekoladę pokrojona w kawałki rozpuszczamy. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy po jednym żółtku. Mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia i mąkę pszenną. miksujemy. Białka ubijamy na sztywna masę. Dodajemy do ciasta. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.