Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Podłużną keksówkę posmarować masłem, posypać kaszą manna - lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto - powinno spływać do formy - ale nie może być lejące!
Piec 45-50 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto powinno być wilgotne i lśniące :) !
Polewa: 4 łyżki masła,2-3 łyżki kakao, 2 łyżki cukru, 5 łyżek mleka, 1 łyżka np. amaretto albo koniaku. Wszystko zagotować.