Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ładnie prezentujące się na paterze ciasto.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Suche produkty (mąka, cukier, kakao, soda i proszek do pieczenia) wymieszać razem. W osobnej misce wymieszać jajka, maślankę i olej. Przelać do suchych produktów i starannie wszystko połączyć.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po wystudzeniu przekroić.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i nadal ubijać. Dodać połowę zmielonych w młynku do kawy orzeszków ziemnych. Następnie krem przełożyć na dolną część ciasta, które ponownie należy umieścić w foremce. Nałożyć górną część ciasta. Na wierzch rozpuszczona w miseczce nad parą wodną czekolada. Jeszcze przed zastygnięciem posypać ją resztą zmielonych orzeszków ziemnych. Na kilka godzin dać do lodówki.