Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowe"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Składniki
Czekoladę posiekaj, stop w gorącej kąpieli wodnej, wymieszaj z kawą rozpuszczalną. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Wbij jajka. Dodaj śmietanę, czekoladę z kawą, mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.
Foremkę w kształcie kwiatka posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Napełnij ciastem. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz ok. 50 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć kakao wymieszanym z odrobiną zmielonej kawy.Źródło: Naj