Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na bazie gorzkiej czekolady - niezbyt słodkie, ale pyszne, świetnie się sprawdza na rodzinnych imprezach. Można je także zrobić w formie tortu :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 272
Składniki
Przepis na biszkopt znajdziecie wśród moich przepisów :) Masę robi się bardzo szybko i w prosty sposób, jednak należy ją zrobić dzień wcześniej, gdyż musi stężeć. Śmietankę należy przelać do garnka i zagotować, następnie dodać połamaną czekoladę, rum i cukier (zazwyczaj go nie dodaję, jednak jeśli ktoś nie lubi bardzo deserowego ciasta, może jak najbardziej go dodać :) Mieszać, aż masa będzie jednolita. Masę zostawić do ostygnięcia i stężenia w chłodnym miejscu - najlepiej na noc.
Ciasto przekroić wzdłuż na dwie części, skropić spirytusem. Wyłożyć 2/3 masy, nakryć drugą częścią ciasta. Wierzch i boki posmarować pozostałą masą. Udekorować wedle uznania :) Smacznego!!!