Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Rozgrzać piekarnik. W misce umieścić mąkę, proszek i sól. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać masło, śmietanę, skórkę, sok i mak. Jajka ubijac z cukrem 5 minut az będa białe i puszyste. Delikatnie wmieszać (przesiać) szpatułką mąkę do jajek aż się połączą. Dodac 1/4 masy jajecznej do masy maślano-smietankowej. Dodać resztę i mieszać delikatnie az się połączą. Przełożyć ciasto do przygotowanej wcześniej formy keksowej. Piec przez 1 godzinę do suchego patyczka. Ciasto mozna polukrować lub posypać cukrem pudrem