Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, słodkie i orzeźwiające ciasto o intensywnie cytrynowym smaku. Idealne na wiosenne dni.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
W misce ucieramy jajka z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodajemy olej i sok z cytryny i miksujemy. Do miski dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i imbirem oraz dodajemy skórkę z cytryny. Wszystko krótko mieszamy.
Gotową Masę przekładamy do formy (tortownica o średnicy 24 cm, forma kwadratowa lub keksówka). Pieczemy w 180 stopniach przez ok. pół godziny. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdzamy wykałaczką czy na pewno dobrze się upiekło. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem.