Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do niedzielnej kawki.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
CIASTO SKŁADNIKI: - Mąka pszenna - 4 szklanki -Cukier - 1 szklanka -Jajka - 5 szt -Proszek do pieczenia - 3 łyżeczki -Kakao - 2 łyżki -Olej - niepełna szklanka -Cukinia zielona starta - 3 szklanki -Przyprawa do piernika - 4 łyżeczki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Składniki dokładnie zmiksować. Przełożyć do formy (24X32) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 1 godzinę.
MASA SKŁADNIKI: -Masło - 400 g -Cukier kryształ - 150 g -Żółtka - 5 szt -Mąka pszenna - 2 łyżki -Kawa rozpuszczalna - 4 łyżeczki -Spirytus - 2 łyżki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Żółtka zmiksować z cukrem, dodać mąkę i wymieszać. Kawę zalać szklanką wrzącej wody i lekko przestudzić, wlać do żółtek. Wymieszać. Postawić na kuchence i zagotować aż powstanie gęsty krem, wystudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce kremu kawowego, cały czas ucierając. Pod koniec ucierania dodać spirytus.
Placek przekroić i przełożyć masą.
SMACZNEGO!