Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, doskonałe na niedzielne popołudnie lub imprezy np. sylwester.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8702
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 458
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8702
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 458
Składniki
Biszkopt : Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cukier i na końcu mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wyłożyć na blachę i piec ok. 30 min. w 180 °C.
Krem budyniowy : Zagotować 0,3l mleka. Resztę mleka wymieszać z dwoma rodzajami mąki, cappuccino, dwoma rodzajami cukru i wlać do gotującego się mleka. Całość energicznie wymieszać i ostudzić. Zimny budyń wymieszaj z utraty masłem.
Biszkopt przekrój na dwie równe części i spód posmaruj kremem, połóż drugą część biszkoptu.
Krem śmietanowo-serowy: Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Kremem posmaruj wierzch ciasta.(według uznania mona posypać posypką do ciast lub drobno posiadanymi orzechami )