Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkie ciasto z masą cappuccino. Co powiecie na taki smakołyk w karnawale?
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3554
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14914
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3554
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14914
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy wylewamy na blachę 25/36. Pieczemy do 30 min. Chłodne przekrawamy na pół.
Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut.
Masa: W niedużej ilości mleka rozmieszać budyń, mąkę i żółtka. Resztę mleka zagotować cukrami. Na gotujące mleko wlać żółtka. Ugotować budyń i wystudzić. Margarynę utrzeć i połączyć z budyniem.Na końcu wmieszać kawę. Przełożenie ciasta: Biszkopt- masa- ciasto z kokosem- masa- biszkopt