Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto cappuccino"
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 68
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2209
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 146
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 68
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2209
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 146
Składniki
Biszkopt: białka ubij. Mieszaj, dodając żółtka i cukier. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszaj. Dodaj przesiane kakao, połącz. Piecz 30 minut w temp. 175°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Beza: białka ubij z cukrem. Dodaj wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wymieszaj. Piecz 20-30 minut w temp. 160-180°C.
Masa: mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka wymieszaj, ugotuj budyń. Ostudź. Masło utrzyj, dodając budyń i cappuccino. Masą posmaruj spód biszkoptu, ułóż bezę. Rozsmaruj resztę masy, przykryj pozostałym biszkoptem. Udekoruj, np. polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie