Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Obrane jabłka utrzeć na tartce o dużych oczkach, margarynę lub masło utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch. Nadal ucierając powoli wsypywać mąkę ziemniaczaną z pszenną i proszkiem do pieczenia. Następnie ostrożnie wymieszać z pianą z białek. Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka dodając pozostały cukier. 34 ciasta wyłożyć do natłuszczonej blachy posypanej tartą bułką . Na nim rozłożyć kolejno warstwę jabłek , gorący budyń i resztę ciasta. Piec 50 minut w temp. 180stopni . Można polać polewą