Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto brzoskwiniowe z makową kruszonką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 951
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20958
Polecam.
Odsłon: 470
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 951
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20958
Polecam.
Odsłon: 470
Składniki
W dużej misce wymieszaj mak z cukrem i utartymi biszkoptami, dodaj masło i palcami zagnieć kruszonkę. Brzoskwinie odcedź z zalewy, wyjmij i pokrój w półksiężyce.
Śmietanę kremówkę ubij na półsztywną pianę i ciągle mieszając stopniowo dodawaj jajka i cukier. Ubij wszystko razem na krem, a na końcu dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i migdały. Wszystko wymieszaj na gładką masę.
Ciasto równomiernie rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Poukładaj na nim kawałki brzoskwiń i od razu posyp kruszonką makową. Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do temperatury 170° C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu odstaw do schłodzenia, a potem pokrój na kawałki.
Czas przygotowania: ok. 45 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 263 kcal.Źródło: Na żywo