Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mój malutki wnusio właśnie kończy roczek z tej okazji na szybko przygotowałam mu w miarę dobre ciasto które wymyśliłam na poczekaniu, jeśli was zainteresuje zapraszam pod podany link
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1748
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1748
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 40
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Do miski dodać jajka oraz cukier, całość zmiksować następnie dodać mąki oraz proszek do pieczenia i także zmiksować
Ciasto przełożyć do blaszki 32/25 wyłożonej papierem wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 35- 40 minut. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia
W czasie gdy ciasto stygnie przygotować galaretki na dwie galaretki wlewać po 1,5 szklanki gotowanej wody i dokładnie rozpuścić, pozostawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia
Do lekko tężejącej galaretki zielonej dodać dżem i wymieszać do połączenia się w jedną całość, w międzyczasie ciasto przekroić na dwa placki
Wyłożyć na placek dolny ciasta galaretkę z dżemem, położyć górną część ciasta upieczonym w stronę galaretki, docisnąć placek na niego ułożyć mandarynki i polać kilkoma łyżkami jeszcze nie zastygniętej galaretki po chwili już lekko tężejącą wyłożyć do końca i wstawić do lodówki