Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z pianką truskawkową i krówkową. Ciasto tortowe, bardzo pyszne.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1063
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 128
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1063
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 128
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiewać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papieru do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*. Obrócić i zdjąć papier z pieczenia.Potem biszkopt włożyć z powrotem do blaszki ale z czystym wyższym papierem.
Biszkopt posmarować powidłami.
pianka truskawkowa- Truskawki rozetrzeć albo rozdrobnić blenderem. Uzupełnić wodą do 1 l. Zagotować, odstawić i rozmieszać z galaretkami. Odstawić do lekkiego tężenia. Jogurt zmiksować,dolewając po trochu tężejącej galaretki. Wylać i rozprowadzić na powidłach.
Przykryć warstwą herbatników.
pianka krówkowa-Zagotować wodę, odstawić, wsypać galaretki i wymieszać do ich rozpuszczenia. Odstawić do lekkiego tężenia. Miękką masę zmiksować potem po trochu dolewać tężejącej galaretki i zmiksować.Wylać i rozsmarować na herbatnikach.
Posypać posypką czekoladową, albo tartą czekoladą.