Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto bananowo-kokosowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 75
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Składniki
80 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 60 gr • Przepis na 12-14 porcji.
Masło ucieram z cukrem.Dodaję po jajku, cały czas ucierając. Wsypuję porcjami obie mąki, proszek i sodę. Mieszam z bananami startymi na tarce do jarzyn.
Ciasto przelewam do formy. Piekę 50-55 min w temp. 175-180°C.
Do tego ciasta nadają się banany mocno dojrzałe, których już domownicy nie chcą jeść na surowo. Marta Łebek z DaleszycŹródło: Kobieta i życie