Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto w 20 minut. Przyjemne, lekko wilgotne ciasto z bananami, dla mnie najlepszy jest tu lukier z truskawek liofilizowanych.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Składniki
Blaszka 25 X 12 cm. Banany zmiksować z cukrem na papkę. Bakalie lekko posiekać. Dodać resztę składników, mieszać łyżką dokładnie ale krótko. Do połowy masy można dodać kakao i ponownie wymieszać. Ciasto przekładamy do wysmarowanej i obsypanej bułką blaszki. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 C. Truskawki zmielić w młynku do kawy, wszystkie składniki wymieszać, dobrze zadbać o to by lukier był dość kwaskowy. Wystudzone ciasto polewamy lukrem.