Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Temperatura piekarnika: 160-180 stopni C Czas pieczenia: 1h
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27497
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
Ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 Kasia 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa 4 śmietany po 400 ml 18% lub 3 po 500 ml 2 budynie śmietankowe 5 białek 1,5 szklanki cukru Olejek wg gustu
Jak zrobić Składniki na ciasto połączyć, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Większa wylepić formę a mniejszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Masa: śmietanę ubić mikserem, wsypać budynie i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier. Wymieszać ze śmietaną. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki.