Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto z warstwami herbatników przełożonymi kajmakiem i waniliowym kremem.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 609
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 78
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 37
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 609
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 54
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 78
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 53
Składniki
Masę kajmakową rozetrzyj za pomocą trzepaczki żeby miała jednolitą konsystencję. Śmietankę, mascarpone ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywną masę. Na dnie blaszki ułóż pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki posmaruj 1/3 masy kajmakowej a następnie 1/3 masy śmietanowej.
Dokładnie tak samo postępuj z drugą i trzecią warstwą. Górę przykryj czwartą warstwą herbatników. Całość wstaw do lodówki. W tym czasie składniki na polewę roztop w kąpieli wodnej i pozostaw do przestygnięcia. Przestudzoną polewą polej ciasto. Wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc.