Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1805
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 102
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1805
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Biszkopt upiec z 3 jajek, 3/4 szkl.cukru, 3/4 mąki ziemniaczanej i łyżeczką proszku do pieczenia. Piec ok 30 minut.
Krem karmelowy: puszka masy krówkowej utrzeć z kostką margaryny.
Krem budyniowy: 2 budynie ugotować w 2 szkl. mleka z dodatkiem 5 łyżek cukru. Jak ostygnie utrzeć z kostką margaryny.
Układamy na blasze warstwami: biszkopt, połowa masy karmelowej, herbatniki, cała masa budyniowa, herbatniki, reszta masy karmelowej, na góre polać polewą czekoladową.