Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastko tiramisu"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2139
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2139
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Żółtka utrzyj z 10 dag cukru. Wsyp obie mąki i proszek. Domieszaj ubite białka. Ciasto przelej do blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 40 minut w 175°C. Wystudź.
Biszkopt przetnij na 3 blaty. Dwa z nich przełóż marmoladą, ułóż na spodzie blachy. Oba sery połącz z 10 dag cukru i 30 ml likieru. Dodaj ubitą śmietanę. Żelatynę namocz i rozpuść. Połowę masy połącz z 1/2 żelatyny. Rozsmaruj na spodzie. Schładzaj godzinę.
Pozostały likier wymieszaj z kawą i resztą cukru. Na stężałej masie połóż trzeci biszkopt. Skrop ponczem. Resztę masy połącz z pozostałą żelatyną. Wyłóż na ciasto. Schładzaj 3 godziny. Oprósz kakao.Źródło: Naj