Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastko jabłkowe z bezą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22695
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22695
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem, dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia i cynamon, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, schłodź. Jabłka umyj, obierz. Pokrój je na plastry wzdłuż ogonka. Z każdego plastra wyjmij gniazdo nasienne.
Ciasto wyjmij, rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placuszek nakładaj po dwa plastry jabłek, posyp je cukrem i cynamonem.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj cukier, ubijaj, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Zrób z niej kleksy na jabłkach. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień