Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka zbożowe z żurawiną"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 61
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 61
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 58
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 83
Składniki
Masło włóż do rondla, wlej 150 ml wody, mieszając, rozpuść. Płatki owsiane posiekaj, dodaj sodę, szczyptę soli i żurawinę. Wlej masło, dodaj białko. Zagnieć.
Masę rozwałkuj na ok. 4 mm, jeśli potrzeba, podsypując płatkami. Wykrój ciastka (dowolną foremką).
Ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piecz ok. 20 minut w 180°C. W połowie odwróć na drugą stronę.
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie