Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastka wiśniowo-czekoladowe"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Składniki
Wiśnie rozmroź, osącz lub jeśli są świeże, umyj, wydryluj, osącz. Słoiki posmaruj olejem. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Masło utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Gdy masa będzie puszysta, kolejno wbijaj jajka. Dosyp mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Czekoladę posiekaj i razem z wiśniami dodaj do ciasta. Wymieszaj. Dalej postępuj jak w przepisie na ciastka jagodowe.Źródło: Twój Styl