Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybko się je robi i szybko też znikają:) Podany przepis na 1 blachę ciasteczek:)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiem, masło, ser i cukier waniliowy - wymieszać razem, ukręcić ciasto. Dodać żółtka. Jeżeli ciasto będzie się bardzo kleić można dodać ciut więcej mąki.
Formować takie malutki talerzyki, z lekko wgniecionym środkiem, do którego za chwilę będziemy kłaść owoce.
Jabłka kroimy w kosteczkę, gruszki tak samo. Wrzucamy na patelnie i smażymy, dodajemy cukier i miód. Na sam koniec dodajemy maliny (bo te najszybciej nam się rozlecą). Smażymy jeszcze tylko chwilę i nakładamy na talerzyki ciastkowe:) Uwaga - ten farsz owocowy nie będzie zbyt gęsty, więc nakładamy tylko tę gęstą część, czyli owoce, bez soku, który się wydobył podczas smażenia.
Pieczemy zaledwie 30 minut w piekarniku na 180 stopni.