Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasteczka, które można piec same i z nadzieniem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1488
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1488
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Cukier, masło ,twaróg i mąkę umieścić w misie miksera. Chwilę wyrabiać. Jeśli masa wyda się nam za rzadka, podsypać mąką. Owinąć folią i umieścić na 2-3 godziny w lodówce. Rozwałkować na grubość 5-7 mm. Wycinać kółka. Na każdej połówce wyciętego kółka położyć plaster jabłka. Zwinąć na pół. Posmarować roztrzepanymi żółtkami . Mocno obsypać cukrem trzcinowym. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor (około 15 minut), w tem. 175 stopni.