Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka serowe całuski powstały na przyjęcie urodzinowe mojej córeczki. Powstały tak trochę spontanicznie, bo nie były zaplanowanym wypiekiem. Po przeglądzie produktów w lodówce, stwierdziłam, że jeszcze sklecę jakieś dodatkowe ciasteczka. Wyszły bardzo fajne ciastka, którym nadałam wdzięczną nazwę serowych całusków.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8976
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8976
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 180
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 29
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 463
Składniki
W misce umieściłam mąkę, budyń, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i cukier puder. Wbiłam jajka. Dodałam śmietanę i pokrojone na plasterki masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta szklanką wycinałam kółka. Skrawki ciasta ponownie zagniatałam, wałkowałam i wycinałam kołka. Ser biały przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko, dodałam śmietanę, olejek pomarańczowy, budyń oraz cukry. Wszystkie składniki wymieszałam najpierw łyżką, a na koniec zmiksowałam jeszcze mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Na przygotowane krążki ciasta nakładałam po jednej łyżeczce serowego nadzienia (tak bliżej jednego brzegu) i składałam krążek na pół. Trochę tak jakbym chciała zrobić pieroga, tylko bez sklejania brzegów. Gotowe ciastka układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekłam około 20-25min. w temperaturze 180 stopni. Powinny się lekko przyrumienić. Upieczone ciastka wystudziłam na kratce, a przed podaniem oprószyłam cukrem pudrem.