Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka pomarańczowe z nutellą"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Margarynę utrzyj z jajkiem i cukrem.
Pomarańczę przelej wrzątkiem, po czym zetrzyj skórkę na tarce o najmniejszych oczkach. Czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli.
Dodaj do masy z margaryny i wymieszaj je z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dolej 5 łyżek soku wyciśniętego z pomarańczy. Całość zmiksuj, a następnie włóż na pół godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i przy pomocy foremek wytnij w nim dowolne kształty.
Ułóż ciasteczka na blaszce i piecz kwadrans w 180°C. Gotowe posmaruj nutellą.Źródło: Kurier TV