Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka do kawy.
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1239
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 88
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1239
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 88
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 303
Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajko wybijamy do naczynia i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy jabłka. Mieszamy. Następnie dodajemy płatki, miód, olej oraz cynamon. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Masę odstawiamy na 20 minut.
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.