Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka owsiane"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
Składniki
Przesiej do miski mąkę i cukier puder. Dodaj mieloną kawę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon, gałkę muszkatołową i sól. Wszystko wymieszaj.
Orzechy włoskie pokrój na kawałki i wymieszaj z płatkami owsianymi i rodzynkami. Luźną mieszankę jajka i posiekanej margaryny dodaj do doprawionej mąki i wyrób ciasto.
Łyżką nakładaj małe porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez około 15 minut. Po upieczeniu ostudź ciasteczka na siatce metalowej. Czas przygotowania: 30 minut 40 kcal/1 ciastkoŹródło: Tele Tydzień