Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka maszynkowe z mąki pszennej tortowej i mąki owsianej. Są pyszne i łatwe do zrobienia.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 779
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 779
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Składniki
Do miski wsypać mąkę owsianą i mąkę pszenną, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i budyń w proszku. Wbić jajko (dość duże) i dodać pokrojone na kawałki zimne masło. Wszystko zagnieść na jednolite ciasto. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. W maszynce do mielenia mięsa zamontować przystawkę do robienia ciastek, wybrać jeden z otworów i porcjami wkładać zagniecione ciasto. Wychodzące paski ciasta układać na blaszce i dzielić nożem na pożądanej długości ciastka. Piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach. Wystudzić na kratce.