Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka z kawałkami czekolady. Są tak dobre, że nie sposób im się oprzeć. Znikają z talerza do ostatniego okruszka. Wystarczy zaledwie pół godziny, żeby zagnieść ciasto, uformować ciasteczka i upiec je w piekarniku. Idealna propozycja na szybki deser, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 198
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół).
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Dodaj pokrojone, miękkie masło. Wbij jedno całe jajko, wsyp cukier. Zacznij zagniatać ciasto.
Czekoladę posiekaj nożem. Kawałki czekolady przełóż do ciasta. Ponownie wyrób masę na ciasteczka.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Uformuj równiej wielkości okrągłe ciasteczka. Rozłóż je w równych odstępach na blaszce.
Kruche ciastka z czekoladą piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut (do zarumienienia).