Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatni osobnik, który jadł te ciacha, był w stanie wydusić z siebie tylko to: "YMMMMMMMMM" :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10564
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 234
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 172
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10564
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 234
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 172
Składniki
Ciasto francuskie zostawiamy w pokojowej temperaturze, by się rozmroziło. Kroimy w kwadraciki. Na każdy kwadracik kładziemy po 2-3 kawałki mandarynek i ok.8sztuk borówek. Zawijamy narożniki ku górze i zlepiamy ciasto, aby powstały takie poduszeczki jak na zdjęciu.
Gotowe ciacha smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy i jemy:)
Przepis niby prosty, banalny. Ale uwierzcie, że słodki smak mandarynek w połączeniu z borówkami jest powalający:)