Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka czekoladowe z migdałami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1133
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 175
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 369
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1133
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 175
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 369
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajko, aromat, mąkę, proszek do pieczenia, sól i kakao lub rozpuszczoną czekoladę. Ucieraj, aż wszystkie dokładnie się połączą. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół centymetra, wycinaj z niego kółka. Ciasteczka układaj na papierze do pieczenia, posyp płatkami migdałowymi. Piecz około 20 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień