Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka całuski"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1190
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 148
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1190
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 148
Składniki
Z mąki, masła i śmietany zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubość pół centymetra i kieliszkiem wykrawaj kółka. Mak wymieszaj z cukrem. Kółeczka z ciasta smaruj z jednej strony jajkiem, a następnie maczaj w maku i cukrze.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i układaj ciastka po stronie bez maku i cukru. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu nakładaj na jedno ciasto po gładkiej stronie pół łyżeczki marmolady i zlepiaj z drugim ciastkiem też gładką stroną.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Katarzyna Jędrzejewska mieszka w Krośniewicach</strong>Źródło: Dobry Tydzień