Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka budyniowe
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 176
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 176
Składniki
Z podanych wyżej składników oprócz budyni zagniatam ciasto które dzielę na 3 części ,do każdej części ciasta daję inny smak budyniu i zagniatam ,ciasta odstawiam na 1 godzinne do schłodzenia do lodówki .Ciasteczka rozpłaszczam widelcem lub robię wzorki wałkiem z wzorkami tak z całością ciasta
Ciasteczka piekę w 18 stopniach na środkowej półce 15 minut
Na polewę rozpuszczam z mlekiem Ciasteczka do polowy mocze w rozpuszczonej czekoladzie z mlekiem i posypuje wiórkami ,ale ozdobić można indywidualnie ,lub zostawić bez niczego posypać cukrem pudrem
Życzę smacznego i zapraszam na fil z wykonaniem ciasteczek