Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka bezowe z orzechami i karmelem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12698
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12698
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Ubij białka i cukier na sztywną pianę. Ostrożnie wmieszaj do niej mielone orzechy i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Z pomocą rękawa cukierniczego wyciśnij na blachę wyłożoną papierem do pieczenia około 18 okrągłych spodów.
Posyp wszystkie cukrem pudrem i piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 120°C przez ok. 20 minut. Następnie obniż temperaturę do 100°C i przez 5 minut dosusz bezy.
Po upieczeniu odstaw ciastka do wystygnięcia i przygotuj w tym czasie krem. Ubij serek śmietankowy ze śmietaną kremówką, ostrożnie dolewając syrop klonowy. Następnie rób torciki, przekładając po trzy spody kremem. Dwie łyżki kremu odłóż do ozdobienia ich wierzchu.
Na koniec udekoruj ciastka według uznania. Możesz na przykład skropić je delikatnie syropem klonowym i na środku każdego położyć połówkę orzecha włoskiego.
Czas przygotowania: 40 minut. Cena porcji: ok. 2,5 zł. Kalorie: porcja 360 kcalŹródło: Na żywo